Kış Mevsiminde Başlıca Göz Sorunları


Kış aylarında rutubet eksikliği ve nemli koşullar çeşitli göz sorunlarına neden olur. Aşırı sıcaklık, başa çıkmanız gereken çeşitli sağlık tehlikelerini beraberinde getirir. Kışlar, birçokları için yılın en sevdiği mevsimdir, çünkü şenlikler ve şahane yemek yeme zevkiyle doludur. Ancak kışın vücudunuzun bu hassas ve gerekli bölgelerini korumak için göz sağlığınız için önlemler almanız gerekir.

Uygun şekilde tedavi edilmezse veya zamanında tedavi edilmezse ciddi hale gelebilecek birkaç göz tehdidini gözden kaçırmalısınız. Bu yazımızda kış mevsiminde ortaya çıkabilecek başlıca göz hastalıkları veya problemlerinden bahsedeceğiz.

1. Kuruluk

Kış aylarında, nem seviyesi evinizin içinde ve dışında artar. Evin içindeki sıcak hava nem seviyesini düşürür. Cildiniz kurur, dudaklarda çatlama ve göz kuruluğu da oluşabilir. Bu, gözlerinizi nemli tutma zorunluluğunu getirir. Soğuk rüzgarlar daha da kuru gözlere neden olabilir. Omega 3 almalı ve evinizin içinde nemlendiriciler kullanmalısınız.

2. Kızarıklık

Kış aylarında gözleriniz iltihaplanma, hassasiyet ve kızarıklıkla karşılaşabilir. Göz kapaklarınız şişebilir veya gözünüzde renk değişikliği olabilir. Bu tür semptomların arkasındaki nedenler çoktur. Mevsimsel alerji veya kar körlüğü veya göz kuruluğu olabilir. Göz kapağı spazmlarından daha fazla rahatsız olan gözlerinizse. Soğuk kompresyon sağlamak için nemli bir bez kullanmalısınız. Kızarıklık devam ederse, bir göz doktoruna başvurmalısınız. Delhi'de çok kolay bir göz kliniği bulabilirsiniz.

3. Güneş yanığı

Güneş yanığı kızarıklığını düşündüğümüzde, ciltte oluşan kabarcıklar genellikle aklımızda ortaya çıkan ilk resimlerdir. Uzun süre parlak ışığa maruz bırakırsanız gözleriniz kalıcı olarak zarar görebilir. Gözlerinizde ağrı ve tahriş hissederseniz, muhtemelen UV hasarı yaşamışlardır. Kayak yapmayı seven ve bu tür aktiviteleri tekrarlayan macera meraklısıysanız, göz koruyucuları takmayı asla unutmamalısınız.

Delhi'de ikamet ediyorsanız, gözünüzün güneş yanığı için tedavi görmek için Delhi'deki iyi bir Oftalmologa danışmalısınız, böylece uzun vadeli komplikasyonlar zamanında halledilebilir. Makula dejenerasyonu ve görme kaybı, erken aşamalarda göz güneş yanığınızı görmezden gelirseniz karşılaşabileceğiniz uzun vadeli komplikasyonların örnekleridir.

4. Aşırı Yırtılma

Mevsimsel alerjiler, ısıran rüzgarlar veya soğuk hava gibi nedenlerle göz yaşları oluşabilir. Nedeni ancak gözünüzden su kaçtığında dikkat ettiğinizde fark ederseniz belirlenebilir. Soğuk veya sert rüzgara maruz kaldığında gözleriniz suluyorsa güneş gözlüğü takmalısınız. Bunun evinizde olması ihtimaline karşı göz damlası koymalısınız. Sorun devam ederse, Delhi'deki bir göz hastanesini ziyaret edin.

5. Işık Hassasiyeti

Birçoğunuz kış mevsiminde bir tür ışık hassasiyeti olan kar körlüğünden etkilenebilirsiniz. Kış mevsimi daha karanlık gökyüzü getirir, ancak yansıtıcı yüzeyler ışığı optimize eden kar yağışıyla oluşturulur. Bundan dolayı rahatsızlık hissedebilirsiniz.

6. Vizyon Değişiklikleri

Düşük sıcaklık, kuruluk ve ışık koşulları dışında gözlerimizi etkilemenin bir başka nedeni olabilir. Göz kasları çok düşük ve dondurucu sıcaklıklarda kasılır. Etkilenen kan damarları, çift görme ve bulanık görme gibi sorunlara neden olabilir.

Kaynak ; https://www.saglikguncel.com/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Badem Göz Ameliyatı Fiyatı

Göz Kapağı Estetiği