Işık Dolgusu Nedir


ısık dolfusu nedir


Işık Dolgusu cildi gençleştirmek, kırışıklıkları gidermek ,cilde ışıltı katmak ve cilde yeniden dirençlik kazandırmak için yapılan estetik bir dolgudur. İsviçre Teoxane Laboratuvarları tarafından yapılmış patentli bu konsept ikiye ayrılmaktadır;
> Işık Dolgusu
> Göz Altı Işık Dolgusu

Işık Dolgusunu farklı kılan özelliği de içindekilerdir.İçinde Hyaluronik asit (HA) yani 8 amino asit, 3 antioksidan, 2 mineral ve 1 vitamin bulunduran bir dolgudur. Ek olarak mezoterapide  yapılmaktadır.

Peki bu HA nedir? Hyaluronik asit; İnsanda dahil birçok canlıda bulunan doğal bir şeker olan polisakkarittir. Hücrelerin büyümesine büyük bir katkısı olan HA cilt içinde kemik,kas ve eklemlerde bulunur. Genç yaşlarda fazlasıyla bulunan bu polisakkarit yaşımız ilerledikçe azalır. HA’in azalması ile cildiniz mat ve donuk bir görüntü elde eder.

Işık Dolgusu da kaybedilen Hyaluronik Asiti dışardan alınmasını sağlar. Dolgu enjekte edildikten sonra cilt yenilenir ve kırışıklık gibi cilt sorunlarının kaybolmasını sağlar.

Işık Dolgusunun kalıcılığı genellikle 1,5-2 yıl sürmektedir. Süre kişinin yaşına,cinsiyetine ve yaşamsal koşullarına göre değişsede büyük oynamalar olmaz. Dolgu yapıldıkça kalıcılık süresi de artmaya başlar. Işık Dolgu işlemi yaklaşık 15 dakika sürer ve lokal anestetik olduğundan ağrı ya da sızı yapmaz. Kişi işlem sonrasında günlük hayatına rahatlıkla devam edebilir.İşlem ilk seansta bile gözle görülebilir bir etki bırakır. İşlem sonrası soyulma durumu olmadığından rahatlıkla makyaj yapılabilinir.

Işık Dolgusunun Yapıldığı bölgeler:


1)Işık Dolgusu: Yüz,el, dekolte,boyun bölgelerine uygulanır. Işıltı,gençleştirme ve onarım yapar.

2)Gözaltı Işık Dolgusu: Gözaltı çukur ve morlukları, göz çevresindeki halkalar ve kırışıklıkların giderilmesi ve yenilenmesi için uygulanır.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Badem Göz Ameliyatı Fiyatı

Kış Mevsiminde Başlıca Göz Sorunları

Göz Kapağı Estetiği